top of page

Detatouage

Voor detatouage met laser hebben wij een samenwerking met de firma Laserkabinet. Zij hebben de expertise en jarenlange ervaring voor deze behandelingen. 

Een tatoeage of tattoo is een permanente versiering van de huid die al eeuwenlang wordt geplaatst om diverse redenen, zoals status, religie en esthetische redenen. Door middel van een fijne naald wordt de tatoeage-inkt met zo’n 50 à 100 prikjes per seconde in de lederhuid aangebracht, om zo onderhuids een tekening te vormen.

Indien iemand na verloop van tijd spijt krijgt van zijn/haar tatoeage, spreekt men van een
‘spijt-tatoeage’. Spijt-tatoeages kunnen bedekt worden met een nieuwe tatoeage of verwijderd worden via lasertechnologie.

Hoe verloopt de behandeling?

Voor het starten van de laserbehandeling wordt een checklist overlopen. Het huidoppervlak wordt gereinigd en ontsmet. U wordt voorzien van oogbescherming. De laser wordt ingesteld met specifieke golflengte volgens de kleur van de tattoo. De laserstraal veroorzaakt een as-witte verkleuring (wit sneeuweffect) op de huid en wat zwelling al dan niet met pin-point bleeding. Dit verschijnsel is normaal en verandert in lichte zwelling, roodheid en korstvorming afhankelijk van persoon tot persoon. De huid wordt verzorgd met Flamigel en het verband dient 24u ter plaatse te blijven en mag 24u na de behandeling niet blootgesteld worden aan water. U dient zich steeds bij blootstelling aan zonlicht te beschermen met SPF 50 . Na de behandeling brengt u 2 x daags Flamigel aan tot de huid volledig hersteld is.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal benodigde lasersessies wordt bepaald door diverse factoren (diepte en kwaliteit van de ingebrachte pigment, zone, één of meerdere kleuren, … ). Omdat elke kleur een eigen golflengte vraagt, zijn er meer behandelsessies nodig voor kleurrijke tatoeages.

Recente publicaties tonen dat meerdere behandelingen (van 1-10 afhankelijk van de dikte van de inkt partikels en de tattoo) nodig kunnen zijn om tot een voldoende resultaat te komen. Gemiddeld 4 à 7 sessies per kleur om de 8 weken.

Hoe bereid ik me voor op een detatouage behandeling?
 • Geen blootstelling van zon of zonnebank voor de behandeling

 • Gebruik geen zelfbruiner

 • Gebruik steeds factor 50

 • Breng zelf geen verdoving aan.

 • Meld medicijngebruik dat gevoelig is aan licht.

 • Breng geen make-up aan.

Nazorg na de behandeling?

Na de behandeling wordt een verband aangebracht met een kalmerende, helende zalf dat 24 uur ter plaatse moet blijven. Watercontact op de gelaserde zone is verboden gedurende deze 24 uur. Complicaties na de behandeling zijn tijdelijke pijn, wat verminderde pigmentatie, lichte blaarvorming en roodheid, zwelling en soms kleine pinpoint bloedingen die spontaan verdwijnen. Deze complicaties zijn significant minder dan met klassieke lasers, juist omwille van de pico-seconde behandeling met deze nieuwe laser. Daarbij is de Asclepion pico-laser de allernieuwste van zijn generatie.

 • Indien u thuis wil koelen, mag u gebruik maken van een koude gel pad (cool-pack) uit de koelkast (niet diepvries). Deze zijn verkrijgbaar bij de drogist. Plaats de gel pad niet direct op de huid, maar leg er een steriel gaasje tussen.

 • Probeer de eerste twee weken wrijving van boordjes, ondergoed of sokken te voorkomen.

 • U mag gewoon onder de douche met het behandelde gebied, maar wees voorzichtig met afdrogen (schone handdoek) en vermijd zeep, bodylotions, parfum en make-up op de behandelde huid.

 • Liever niet zwemmen en gebruik maken van sauna als de huid nog korstjes en velletjes vertoont.

 • Kom zo min mogelijk aan de huid, om infecties te voorkomen. Krab nooit aan de huid en trek niet aan velletjes.

 • De behandelde huid is zeer gevoelig voor UV-straling, dus houdt de huid uit de zon of zonnebank. Regelmatig insmeren met SPF 50 wordt aangeraden, maar afdekken is nog beter.

 • Het pigment wordt via het lymfesysteem opgeruimd, dus veel water drinken na de behandeling wordt aanbevolen.

 • Roken vermindert de kans op een succesvolle behandeling, door de negatieve invloed van tabak op het genezingsproces en het afweersysteem van het lichaam.

Veel voorkomende spijt-tatoeages die verwijderd worden met laserbehandeling:
 • Tatoeages die geplaatst zijn in een vlaag van verliefdheid of rebellie, meestal op jongere leeftijd.

 • Tatoeages met de naam van een ex-partner of getatoeëerde trouwringen.

 • Mislukte permanent make-up (PMU), zoals bv. wenkbrauwen die teveel of verkeerde kleur inkt bevatten of niet de gewenste vorm hebben.

 • Huidmarkeringen die niet uit eigen wil geplaatst zijn, zoals bv markeringen op de huid bij de bestraling van borstkanker of asfaltdeeltjes die door een ongeval in een schaafwonde terecht zijn gekomen.

Tarieven

Tattoo Extra Small

€150 per behandeling

Tattoo Small

€200 per behandeling

Tattoo Medium

€250 per behandeling

Tattoo Large

€300 per behandeling

Tattoo Xtra Large

€400 per behandeling

bottom of page