top of page

Veelgestelde vragen wimperextensions

Hoe worden de wimperextensions aangebracht? De wimperextensions worden met de één op één techniek op uw natuurlijke wimpers aangebracht. Dat wil zeggen dat al uw wimpers hun eigen wimperextension krijgen. Deze worden met een speciale lijm bevestigd aan uw eigen wimper.

Hoe lang duurt een behandeling? Dankzij mijn jarenlange ervaring voor het plaatsen van wimpers duurt het aanbrengen van een nieuwe set wimpers 30 tot 45 min. en bijvullen neemt maximaal 30 min. in beslag.

Hoe lang blijven de wimperextensions? Ongeveer 4-5 weken als je ze met zorg en respect behandelt. Vergeet niet dat dit een semi-permanente schoonheidsprocedure is. De groeicyclus van een echte wimper is ongeveer 25-28 dagen. Wimperextensions zullen geen drie maanden blijven, dit is valse reclame door salons. (De nodige verzorings producten om de wimpers goed te houden zijn verkrijgbaar in het instituut)

Waarom de wimpers om de 2 à 3 weken laten bijvullen? Dit heeft te maken met de natuurlijke groeicyclus van je wimpers: als je natuurlijke wimpers eraf vallen, vallen de extensions ook mee. Om een volle rij wimpers te behouden, laat je het best om de zoveel weken bijvullen.

Zijn wimperextensions ook geschikt voor gevoelige ogen? De wimpers worden aangebracht met een speciale lijm. Zelfs met gevoelige ogen zul u hier dus geen last in ondervinden.

Zijn wimperextensions schadelijk voor mijn natuurlijke wimpers? Wimperextensions zijn absoluut niet schadelijk. De wimper heeft een groeicyclus en ze worden voortdurend vervangen zoals het haar op uw hoofd. Het is normaal dat uw wimpers uitvallen, maar dan groeien er weer nieuwe in de plaats op een natuurlijke snelheid en extensions versnellen deze cyclus niet. Ik heb nieuwe extensions laten aanbrengen enkele dagen geleden maar ze vallen uit – waarom? Zoals hierboven uitgelegd hebben wimpers een groei cyclus maar het is onmogelijk om te zien wanneer deze zullen uitvallen Elke dag kunnen er 2-5 natuurlijke wimpers uitvallen, maar meestal merken we hier niets van. Kan ik mascara of eyeliner gebruiken? De meeste mensen zullen mascara niet nodig vinden omdat de wimperextensions u al een volle look geven. Gebruiken van mascara kan geen kwaad, maar gebruik wel alleen mascara en/of eyeliner op waterbasis. (Die zijn gemakkelijker te verwijderen dan de waterproef mascaras of eyeliners) Breng de mascara alleen aan op de uiteinden van uw wimpers, dus niet bij de wimper aanzet. De lijm kan hierdoor beschadigd worden, of je kan klonters krijgen.

Kan ik wimperextensions krullen? Het is niet nodig je extensions te krullen. De extensions houden hun mooie gebogen vorm. Gebruik geen klem wimperkruller, dit kan uw wimperextensions vervormen. Ik heb mijn wimper extensions ergens anders laten aanbrengen maar ze zijn een ramp. Kan je me helpen? Helaas worden wimperextentions nog vaak aangebracht door mensen die hiervoor geen opleiding hebben gevolgd. Ik kan altijd de extensions verwijderen en een nieuwe perfect uitziende wimpers aanbrengen afhankelijk van wat u wilt.

Wat moet ik doen voor mijn wimper extensions afspraak? Gelieve op de afspraak te komen zonder mascara, make-up of crèmes rond de ogen, en gelieve uw wimpers ook niet te krullen.

Lengte? dikte? krulling van een wimperextension?

De extentions heb je in verschillende lengtes, diktes en krulling. De lengte: De lengte moet aangepast te worden aan de natuurlijke wimper. De bedoeling is dat je uw natuurlijke wimpers kan verlengen, maar voor de houdbaarheid van de extension is het belangrijk om deze max. met 1/3 te verlengen tov de natuurlijke wimper. Dus als uw natuurlijke wimper 1,5cm zou zijn, dan mag hij verlengd worden tot 2 cm. (dit is gewoon even een voorbeeld). De dikte : Wimperextensions voor de bovenste wimpers zijn er vanaf 0,15 tot 0,25mm. Al naargelang de dikte van uw natuurlijke wimpers kan er een dikte gekozen worden. De dikte van uw natuurlijke wimper is van belang om de draagkracht ervan te kunnen inschatten. Hele fijne wimpertjes zijn minder sterk en hebben dus minder draagkracht, ze kunnen dus ook geen al te dikke extentions dragen. De krulling: Er zijn 3 verschillende krullingen, nl.: J-krul, C-krul & D-krul. J-krul heeft de minste krulling en zorgt voor een goede hechting aan de natuurlijke wimper, de houdbaarheid van de extention wordt hiermee ook verlengd. De C-krul wordt het meeste genomen en D-krul is echt wel een serieuze krulling. Door deze krulling is er ook minder hechting aan de wimpers en kunnen deze sneller loslaten. Alhoewel ik klanten heb die even lang met de D-krul doen, dan met een J- of C-krul. Ook de natuurlijke wimpers hebben een eigen krulling waarmee rekening dient gehouden te worden. Dit om de wimpers niet te veel te forceren waardoor ze beschadigd kunnen worden. De lengte, dikte & krulling moet dus aangepast worden aan de natuurlijke wimpers voor een goede houdbaarheid ervan, maar ook de manier van plaatsing is van belang! Ga bij een professional voor uw extentions zo voorkom je schade aan uw natuurlijke wimpers en dus een hoop ellende!

Wimperextensions

bottom of page